Pioneer biedt een erg breed assortiment van kuiltoevoegmiddelen, die voor verschillende soorten ruwvoer en toepassingen kunnen worden ingezet. Zoals voor conservering, broeiremming, een combinatie van beide met eventueel aanvulling van de innovatieve celwandtechnologie.
Er zijn specifieke producten voor gras, snijmais of CCM/MKS en geplette mais. In de catalogus vindt u het overzicht.
De inkuilmiddelen van Pioneer zijn ontwikkeld op basis van melkzuurbacteriën en garanderen een stabiele en succesvolle voederconservering. Al onze inoculanten zijn toegelaten voor gebruik in de ecologische of biologische landbouw volgens richtlijn EG 834/2007.
Graskuilen
Werking
De melkzuurbacteriën, Lactobacillus buchneri (LN40177), in 11GFT produceren tijdens het inkuilproces speciale enzymen. Dit enzym knipt de lignine (houtstof) in de celwand los van de verteerbare delen van de celwand. Zo komen de verteerbare delen beter beschikbaar voor de pensmicroben in de koe en wordt het gras dus beter benut door de koeien.
Resultaat
Graskuilen
Werking
Pioneer 1188 zorgt door de vorming van melkzuur voor een snelle pH-daling van de kuil. Zo krijgen de boterzuurbacteriën geen kans en ontstaat er minder ammoniak door eiwitafbraak.
Resultaat
Gras- en maiskuilen
Werking
Pioneer 11A44 dankt zijn werking door de Lactobacillus buchneri bacteriën. Die remmen de ontwikkeling van schimmels en gisten door de productie van propaandiol, propionzuur en azijnzuur.
Resultaat
Graskuilen
Werking
De unieke bacteriën van Pioneer 11G22 produceren melkzuur dat de conservering van de graskuil aanzienlijk versnelt. Een snelle conservering zorgt ervoor dat de kuil snel stabiel is. Hierdoor worden conservering- en bewaarverliezen beperkt. Ook helpt een snelle conservering de vorming van boterzuur te voorkomen en vermindert het de ammoniakvorming ofwel eiwitafbraak.
Daarnaast bevat het inkuilmiddel Lactobacillus buchneri bacteriën die door de vorming van azijnzuur en propionzuur de broei remmen. Dit speelt vooral een rol bij het uitkuilen wanneer zuurstof de kuil kan binnentreden.
Resultaat
Snijmaiskuilen
Werking
De melkzuurbacteriën, Lactobacillus buchneri (LN40177), in 11CFT produceren tijdens het inkuilproces speciale enzymen. Dit enzym knipt de lignine (houtstof) in de celwand los van de verteerbare delen van de celwand. Zo komen de verteerbare delen beter beschikbaar voor de pensmicroben in de koe en wordt de mais dus beter benut door de koeien.
Resultaat
CCM/ geplette mais