Tip •  28-06-2021

Rupsen koolmotje in kool tijdig en effectief bestrijden

Something went wrong. Please try again later...


Als het gaat over de insectendruk in kool, dan zijn de vlinders en jonge rupsen van het koolmotje op dit moment actueel.

Voor het effectief bestrijden van rupsen is het belangrijk om de eerste generaties direct effectief te bestrijden. Later in het jaar bij grotere gewassen en moeilijkere indringing in het gewas wordt het bestrijden van de rupsen zeker niet gemakkelijker!

Wacht niet met inzet van de sterkste middelen tegen koolmot tot de situatie uit de hand gaat lopen. Wanneer er later in het jaar verschillende stadia van de koolmot (pop, vlinder, eitje, jonge & oude rups) tegelijkertijd in het gewas aanwezig zijn ; dan wordt de strijd een stuk moeilijker!

Tracer behoort tot de sterkste producten tegen koolmot. Tracer combineert een sterke en snelle direct dodende werking met een goede lengtewerking.

Tracer is relatief niet gevoelig voor UV-afbraak en kan tegen rupsen indien nodig ook prima overdag worden gespoten.

Door de brede werking van Tracer worden ook aanwezige koolvlieg en trips bestreden. Dat is onder de huidige omstandigheden een belangrijke extra plus van Tracer.

Tracer heeft als biologisch product een gunstig profiel en een korte veiligheidstermijn. Ook past Tracer goed in een schema voor residuvrij telen.

ADVIES :

  • Pas Tracer toe op jonge rupsen in een dosering van 200 ml/ha
  • Stem de rijsnelheid af op een goede indringing in het hart van de planten
  • Gebruik voldoende water voor een goede bevochtiging van de plant