Pioneer

header-pioneer.jpg

Pioneer is een producent van zaden en inkuilmiddelen. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is wereldwijd actief. Het onderzoeksteam van Pioneer is gespecialiseerd in het telkens verbeteren van het genetisch- en opbrengstpotentieel van de producten. Verschillende innovaties heeft Pioneer op haar naam geschreven zoals LumiGEN, zetmeelrijke Dent-mais en Earflex

Alle Pioneer maishybriden worden in een Europees proefveldnetwerk  getest. Daardoor is Pioneer in staat om onafhankelijk van de weers- en groeiomstandigheden in de Benelux de hybriden uitvoerig te testen op opbrengststabiliteit.
Elk jaar maakt Pioneer een productcatalogus voor de maiszaden en inkuilmiddelen.

Wilt u in één oogopslag de maisrassen en hun eigenschappen inzien, bekijk dan onze rassenmatrix.

Kortom: elk product is getest, onderzocht en beoordeeld om telers vooruit te helpen en ieder jaar succesvol een gewas te verbouwen.

Wilt u rechtstreeks contact? Dan kunt u bellen of mailen met een van de Pioneer-areamanagers:

  • Zuid- en West-Nederland : Arjan Geerets, 06-30124402 , arjan.geerets@corteva.com
  • Noord- en Oost-Nederland : Oscar Koppelman, 06-10347572 , oscar.koppelman@corteva.com

Maisoogst 2022 : haal het hoogste rendement uit uw maiskuil

Pioneer heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van inkuilmiddelen en het gebruik ervan.

Maisoogst 2022

Maisoogst 2022

In deze nieuwe folder krijgt u tips voor het voorkomen van broei en schimmels in de maiskuil. We leggen ook uit hoe u door het gebruik van inkuilmiddel Pioneer® 11A44 maximaal zetmeel kunt behouden in de maiskuil. 

Maximaal rendement uit eigen ruwvoer - editie 2022

Maximaal rendement uit eigen ruwvoer

Met de hoge kunstmest-, diesel- en krachtvoerprijzen, is een goede kwaliteit, opname en benutting van uw graskuil belangrijker dan ooit. Dit kan alleen met kwalitatief goed uitgangsmateriaal, dat goed geconserveerd is. Wat u uit uw eigen ruwvoer haalt, hoeft u immers niet meer aan te kopen. Zorg daarom voor een hoge opname en benutting van uw eigen graskuil.

In deze brochure leest u over goed inkuilmanagement en vertellen collega-boeren en loonwerkers over hun ervaringen met inkuilmiddelen.

Innovatief in Dent-mais

Bij de keuze van welk maisras u zal zaaien, is het goed om stil te staan bij de zetmeelverteerbaarheid van de mais. Of: hoeveel zetmeel kan de koe opnemen uit de mais opnemen? Wat niet opgenomen wordt, verdwijnt in de mest. Dat is kostbaar verlies van zetmeel.

Pioneer-Dent-mais heeft een zachtere structuur waardoor het zetmeel van de mais beter beschikbaar komt voor uw dier. Uw dier kan zo meer zetmeel en energie opnemen.

Innovatief in Dent-mais

Maiscatalogus 2022

In de nieuwe Maiscatalogus 2022 vindt u de Pioneer Maisrassenmatrix en bodemwijzer 2022 terug en een overzicht van onze maisrassen. In enkele ervaringen uit de praktijk vertellen veehouders en loonbedrijven wat zij belangrijk vinden voor de mais. We geven meer uitleg over onze Pioneer Dent-mais, CCM & MKS, de Pioneer maisproefvelden in Nederland en onze zaaizaadbehandelingen.

Maisrassenmatrix 2022

Maisrassenmatrix 2022

Onze mais rassenmatrix en bodemwijzer 2022 geeft een overzicht van onze maisrassen, de FAO vroegrijpheidsindicatie en voor welk gebruik en welke gronden het ras geschikt is. 

Producten en innovaties

  

Pioneer® Sales team en promotors in Nederland