Praktijkverhaal Melkveehouderij Van Wezel-Botermans

Something went wrong. Please try again later...
Melkveehouderij-Van-Wezel-Botermans_web_header_c  

Tom zit samen met zijn ouders in Maatschap. Een deel van de melk verwerken ze zelf tot kaas. Dit wordt verkocht aan de deur. Hier is Tom 10 jaar geleden zelf mee begonnen als hobby en 3,5 jaar geleden is hij gestart met professionele verkoop aan huis. “Momenteel hebben we hier een vast klantenbestand in. Omdat we redelijk dicht aan de grens zitten, komen er ook best wat Belgen om kaas te kopen.”

Goede droogtetolerantie en hoge opbrengsten

“Dit jaar hebben we 3 verschillende (vroege) rassen geteeld. 1 van deze rassen was de P8255. Dit hebben we gezaaid op advies van Pioneer-adviesboer Maik Verdaasdonk, omwille van de goede droogtetolerantie en hoge opbrengsten.”

Sneller van de Dent-kuil voeren

“Het was gewoon goede maïs met een mooie kolf en een mooi groen gewas. Ook een goede verhouding tussen de kolf en de plant – we verwachten dus een goede voederwaarde. Momenteel voeren we best veel mais in het rantsoen en komen we ook wel wat maïspitten tegen in de mest. Daarom willen we komend jaar wellicht een aparte Dent-kuil maken en hier sneller van gaan voeren.”

Melkveehouderij-Van-Wezel-Botermans_web_header
Melkveehouderij-Van-Wezel-Botermans_web_header

Over Melkveehouderij Van Wezel-Botermans

Gegevens: Melkveebedrijf met 160 melkkoeien, ong. 80 stuks jongvee. Grondareaal bestaat uit ca. 75 hectare: 40 hectare gras, 25 hectare maïs, 5 ha luzerne en 2,5 ha voederbieten. Er wordt ook nog wat land verhuurd voor de teelt van lelies. Melkproductie: 10.000 kg melk met 4,55 Vet 3,55 eiwit.

P8255_header

Meer weten over maisras P8255?

Klik hier