Tip •  25-03-2024

Bestel 2 eenheden BlueN® en krijg de 3e GRATIS

Something went wrong. Please try again later...

Ga nu voordelig aan de slag met BlueN® en maak gebruik van deze tijdelijke promotie actie. Overleg met uw adviseur over de mogelijkheden op uw bedrijf. Deze actie loopt tot 1 juli. 

Nieuw! BlueN adviesmodule

Weten wanner u BlueN het beste kunt toepassen op uw gewas? Via de BlueN-adviesmodule kunt u controleren of de komende dagen geschikt zijn voor het toepassen van BlueN. 

Naar de BlueN-adviesmodule

In welke gewassen kan ik het best BlueN® gebruiken? Aardappels!

Aardappelen uitschieter in financieel rendement BlueN®

Check

In principe kan BlueN® in ieder gewas worden ingezet. Zeker nu de stikstofruimte kleiner wordt. Maar er zijn wel verschillen in het financieel rendement van BlueN®. Die is altijd wel aanwezig, maar aardappelen is een uitschieter wat dat betreft.

Gemiddelde meeropbrengst van 2,5 ton per hectare

Check

Kijkend naar proeven, zien we dat BlueN® bovenop de standaardbemesting een gemiddelde meeropbrengst had in consumptieaardappelen van maar liefst 2,5 ton per hectare. Dit betekent dat de financiële opbrengst van BlueN ± 10-15 keer hoger is dan de kosten van het product!

Toepassing BlueN in aardappelen

Check

Overweeg daarom zeker om BlueN® in aardappels toe te passen als deze ± 15-20 cm groot zijn. Dit kan bovendien vaak gecombineerd worden met een fungiciden-bespuiting.

Corteva_Aardappelen_Gewasbescherming_homepage

Meer weten over BlueN?

BlueN® maakt stikstof uit de lucht beschikbaar voor uw gewas.

Klik hier