Pioneer® 11C33 Rapid React is een nieuw combi-middel (conservering en broeiremming), specifiek ontworpen om de opwarming van de kuil te verminderen.
Dankzij zijn unieke werking heeft Pioneer 11C33 Rapid React een zeer snelle broeiremming, waardoor de kuil reeds na 1-2 weken geopend kan worden..
Snelle opening van de kuil
Bevat Rapid React® aerobe stabiliteitstechnologie: Dit zorgt voor meer duurzame aerobe stabiliteit en aeroob stabiel voer al zeven dagen na inkuilen.
Broei remmen
Betere conservering
Beperkt DS-verliezen
"Dit jaar zullen mogelijk behoorlijk wat maiskuilen vroeg geopend worden. Door de droge zomers zitten sommige melkveehouders krapper in het ruwvoer. Maar (te) snel openen kan zorgen voor broei en schimmels in de kuil. Voeg daarom het nieuwe inkuilmiddel Pioneer 11C33 Rapid React toe; uniek ontworpen om snel van de nieuwe kuil te kunnen voeren, zonder groot risico op broei."
Pioneer 11C33 RR is gebaseerd op een combinatie van homofermentatieve en heterofermentatieve melkzuurbacteriën. Deze melkzuurbacteriën hebben een erg hoge activiteit.
Pioneer 11C33 Rapid React® verbetert de efficiëntie
Bij het begin van het inkuilen geven de homofermentatieve melkzuurbacteriën grote hoeveelheden melkzuur af en zorgen zo voor een snelle en efficiënte omzetting van de suikers in melkzuur.
Pioneer 11C33 Rapid React® verbetert de aerobe stabiliteit
De melkzuurbacteriën van de heterofermentatieve stam Lactobacillus buchneri LN4637 zetten een deel van het melkzuur om in azijnzuur en 1,2-propaandiol. Het vrijkgekomen azijnzuur zal de vorming van gisten tegengaan en broei zeer effectief remmen.
Zo krijg je meer smakelijk ruwvoer op de vloer.
Maisoogst 2022
Pioneer heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van inkuilmiddelen en het gebruik ervan. In deze nieuwe brochure krijgt u tips en advies voor het voorkomen van broei en schimmels in de maiskuil. We leggen ook uit hoe u door het gebruik van inkuilmiddel Pioneer® 11A44 maximaal zetmeel kunt behouden in de maiskuil.
Collega-veehouders over het gebruik van inkuilmiddelen in gras en mais
"Eiwit aankopen is duur, dus alles wat uit eigen ruwvoer wordt gehaald, levert een besparing op.”
"Inkuilmiddel is meerwaarde"
Loonbedrijf de Samenwerking in Elsloo doet er alles aan, om goed ruwvoer te winnen en te conserveren voor hun klanten. "Door de jaren heen gebruiken de meeste boeren bij ons een inkuilmiddel, zowel in gras als in mais. Ze zien de meerwaarde ervan in en gebruiken het ook telkens weer omdat het gebruik zich wel heeft bewezen. Belangrijk is, om het juiste toevoegmiddel te gebruiken."
Taeke Oldenburger leidt een melkveehouderijbedrijf in Grootegast, Groningen. Oldenburger melkt 165 koeien en heeft 100 ha grond in gebruik, waarvan 80 ha gras en 20 ha mais.
“Ik gebruik standaard een inkuilmiddel door al mijn grassnedes, meestal 1188. Hierdoor slaagt de kuil altijd, is het ruwvoer mooi fris en heb ik minder risico op bijvoorbeeld boterzuur.”
Erik Wessels is melkveehouder in Rijssen, Overijssel. Hij melkt 145 koeien, er is 52 ha grond in gebruik.
“Ruwvoer is met zo’n 75% de basis van het rantsoen. Dit moet dus altijd zo goed mogelijk zijn : fris, met een goede smakelijkheid, een goede voederwaarde en zonder broei en schimmels. Het liefst gehakseld, dat mengt goed in de voermenwagen."
Zorg voor een hoge opname en benutting van uw eigen graskuil, goede conservering is belangrijker dan ooit.
In deze folder gaan we dieper in op het onderzoek van Groeikracht (Effect van inkuilmiddel Pioneer® 1188 in voorjaarsgras met 36% DS, mei 2021) en geven we tips om kwalitatief goed uitgangsmateriaal te krijgen en te behouden.
Maximaal rendement uit eigen ruwvoer - editie 2022
Voldoende ruwvoer van goede kwaliteit is de basis van het moderne melkveehouderijbedrijf. Smakelijk ruwvoer op de voergang waar de koeien voldoende van opnemen, betekent al snel een besparing op de aankoop van krachtvoer.
In deze nieuwe brochure kunt u lezen over goed inkuilmanagement en hoe en wanneer u inkuilmiddelen kunt inzetten voor een optimale ruwvoerkwaliteit. Ook vertellen enkele veehouders over hun ervaringen met onze inkuilmiddelen.
Bij de keuze van welk maisras u zal zaaien, is het goed om stil te staan bij de zetmeelverteerbaarheid van de mais. Of: hoeveel zetmeel kan de koe uit de mais opnemen? Wat niet opgenomen wordt, verdwijnt in de mest. Dat is kostbaar verlies van zetmeel. Pioneer-Dent-mais heeft een zachtere structuur waardoor het zetmeel van de mais beter beschikbaar komt voor uw dier. Uw dier kan zo meer zetmeel en energie opnemen.
In de nieuwe Pioneer Maiscatalogus 2022 vindt u de Pioneer Maisrassenmatrix en bodemwijzer 2022 terug en een overzicht van onze maisrassen. In enkele ervaringen uit de praktijk vertellen veehouders en loonbedrijven hoe zijn maisras kiezen. We geven meer uitleg over onze Pioneer Dent-mais, CCM & MKS, de Pioneer maisproefvelden in Nederland en onze zaaizaadbehandelingen.
Goed ruwvoer is de basis van een zo rendabel mogelijke melkproductie
In deze brochure gaan we dieper in op een tweetal zaken die kunnen bijdragen aan een goede ruwvoerteelt. Dit zijn middelen om onkruiden te bestrijden en inkuilmiddelen.