Maisoogst_header_web

Pioneer® 11C33 Rapid React

Voor wie al na 2 weken van de nieuwe maiskuil wil voeren

Pioneer Maisoogst Folder 2023_front
Pioneer Maisoogst Folder 2023_front
Download de brochure
Nieuwe brochure Maisoogst 2023

Pioneer® 11C33 Rapid React

Pioneer® 11C33 Rapid React is een nieuw combi-middel (conservering en broeiremming), specifiek ontworpen om de opwarming van de kuil te verminderen.

Dankzij zijn unieke werking heeft Pioneer 11C33 Rapid React een zeer snelle broeiremming, waardoor de kuil reeds na 2 weken geopend kan worden zonder groot risico op broei..

Snelle opening van de kuil

Check

Bevat Rapid React® aerobe stabiliteitstechnologie: Dit zorgt voor meer duurzame aerobe stabiliteit en aeroob stabiel voer al zeven dagen na inkuilen.

Broei remmen

Check

Betere conservering

Check

Beperkt DS-verliezen

"Dit jaar zullen mogelijk behoorlijk wat maiskuilen vroeg geopend worden. Door de droge zomer van 2022 zitten sommige melkveehouders krapper in het ruwvoer. Maar (te) snel openen kan zorgen voor broei en schimmels in de kuil. Voeg daarom het nieuwe inkuilmiddel Pioneer 11C33 Rapid React toe; uniek ontworpen om snel van de nieuwe kuil te kunnen voeren, zonder groot risico op broei."

Pioneer-adviseur Arjan Geerets

Werking van Pioneer 11C33 RR

Pioneer 11C33 RR is gebaseerd op een combinatie van homofermentatieve en heterofermentatieve melkzuurbacteriën. Deze melkzuurbacteriën hebben een erg hoge activiteit.

Pioneer 11C33 Rapid React® verbetert de efficiëntie

Bij het begin van het inkuilen geven de homofermentatieve melkzuurbacteriën grote hoeveelheden melkzuur af en zorgen zo voor een snelle en efficiënte omzetting van de suikers in melkzuur.

Pioneer 11C33 Rapid React® verbetert de aerobe stabiliteit

De melkzuurbacteriën van de heterofermentatieve stam Lactobacillus buchneri LN4637 zetten een deel van het melkzuur om in azijnzuur en 1,2-propaandiol. Het vrijkgekomen azijnzuur zal de vorming van gisten tegengaan en broei zeer effectief remmen.

Zo krijg je meer smakelijk ruwvoer op de vloer.

Arno-Kraak-header_web

"We kunnen de maiskuil al na 14 dagen openen en zijn broei toch goed de baas"

Door op de juiste manier het nieuwe inkuilmiddel 11C33 Rapid React te combineren met het gebruik van 11A44 haalt Vof Gorte-Ziel-Kraak het hoogste rendement uit hun ruwvoer.

Lees het praktijkverhaal

Collega-veehouders over het gebruik van inkuilmiddelen in gras en mais

"Eiwit aankopen is duur, dus alles wat uit eigen ruwvoer wordt gehaald, levert een besparing op.”

"Inkuilmiddel is meerwaarde"

Loonbedrijf de Samenwerking in Elsloo doet er alles aan, om goed ruwvoer te winnen en te conserveren voor hun klanten. "Door de jaren heen gebruiken de meeste boeren bij ons een inkuilmiddel, zowel in gras als in mais. Ze zien de meerwaarde ervan in en gebruiken het ook telkens weer omdat het gebruik zich wel heeft bewezen. Belangrijk is, om het juiste toevoegmiddel te gebruiken." 

Lees meer...
Taeke Oldenburger

"Verzekeringspremie voor kuil"

Taeke Oldenburger leidt een melkveehouderijbedrijf in Grootegast, Groningen. Oldenburger melkt 165 koeien en heeft 100 ha grond in gebruik, waarvan 80 ha gras en 20 ha mais. 
“Ik gebruik standaard een inkuilmiddel door al mijn grassnedes, meestal 1188. Hierdoor slaagt de kuil altijd, is het ruwvoer mooi fris en heb ik minder risico op bijvoorbeeld boterzuur.”

Lees meer...
Erik Wessels

"Kwaliteitsverlies voorkomen"

Erik Wessels is melkveehouder in Rijssen, Overijssel. Hij melkt 145 koeien, er is 52 ha grond in gebruik.
“Ruwvoer is met zo’n 75% de basis van het rantsoen. Dit moet dus altijd zo goed mogelijk zijn : fris, met een goede smakelijkheid, een goede voederwaarde en zonder broei en schimmels. Het liefst gehakseld, dat mengt goed in de voermenwagen."

Lees meer...
Inkuilmiddelen-Pioneer-kuil

Meer weten over de Pioneer-inkuilmiddelen?

Klik hier