Inkuilmiddelen

header

Veehouders doen tijdens het groeiseizoen erg hun best om een zo hoog mogelijke opbrengst te halen van hun maisperceel of grasland. Dan is het zonde om de kwaliteit van de oogst niet maximaal te behouden in de kuil, en na het uitkuilen. Het is juist in deze laatste stap van het ruwvoerproces dat er winst en rendement te halen valt.

Pioneer is al meer dan 40 jaar specialist in de ontwikkeling van inkuilmiddelen en biedt een breed assortiment aan. De inkuilmiddelen kunnen voor verschillende doelen en omstandigheden worden ingezet. Er zijn specifieke producten voor gras, snijmais of CCM/MKS en geplette mais. In de catalogus vindt u het overzicht.

De inkuilmiddelen van Pioneer zijn ontwikkeld op basis van melkzuurbacteriën en garanderen een stabiele en succesvolle voederconservering. 

 

 

 

Nieuwe brochure Pioneer inkuilmiddelen!

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt Pioneer inkuilmiddelen. Goed in- en uitkuilen zorgt voor een goede bewaring en levert een smakelijke kuil voor het vee. Inkuilmiddelen kunnen daarbij ten allen tijde worden ingezet om de voederwaarde te behouden en de voerkwaliteit in de kuil op peil te houden. Niet alleen bij moeilijke omstandigheden dus, zoals extreem droog of erg nat weer, of voor het bestrijden van broei en schimmelvorming. Het meeste rendement haalt u met inkuilmiddelen trouwens wanneer de omstandigheden juist wél optimaal zijn!

Brochure downloaden?

Kies het juiste inkuilmiddel voor uw inkuilomstandigheden

Inkuilmiddelen in gras

Pioneer® 1188

Gras
 • Snelle conservering bij nat gras

Pioneer® 11G22 RR

Gras
 • Snelle conservering
 • Remt broei-en schimmelvorming

Pioneer® 11GFT

Gras
 • Betere celwandverteerbaarheid
 • Snelle conservering
 • Remt broei- en schimmelvorming
 • Meer rendement uit eigen ruwvoer

Pioneer® 11A44

Gras
 • Zeer sterke remming broei-en schimmelvorming
Download de brochure
Nieuwe brochure Grasoogst 2024

Inkuilmiddelen in mais

Pioneer® 11A44

Mais
 • Zeer sterke remming broei- en schimmelvorming
 • Maximaal behoud van zetmeel

NIEUW! Pioneer® 11C33 RR

Mais
 • Pioneer 11C33 Rapid React is een nieuw combi-middel (conservering en broeiremming), specifiek ontworpen om de opwarming van de kuil te verminderen.
 • Pioneer 11C33 Rapid React heeft een zeer snelle broeiremming, waardoor de kuil reeds na 1-2 weken geopend kan worden.

Pioneer® 11CFT

Mais
 • Betere celwandverteerbaarheid
 • Snelle conservering
 • Remt broei- en schimmelvorming
 • Meer rendement uit eigen ruwvoer
Arno-Kraak-header_web

"We kunnen de maiskuil al na 14 dagen openen en zijn broei toch goed de baas"

Door een klein erf en ruwvoertekort moest Vof Gorte-Ziel-Kraak vorig seizoen de nieuwe maiskuil al snel openen. “Terwijl normaal juist verse mais heel snel broeit.” Hoe hielden zij hun maissilo’s stabiel?

Lees het praktijkverhaal

Collega-veehouders over het gebruik van inkuilmiddelen in gras en mais

"Eiwit aankopen is duur, dus alles wat uit eigen ruwvoer wordt gehaald, levert een besparing op.”

"Inkuilmiddel is meerwaarde"

Loonbedrijf de Samenwerking in Elsloo doet er alles aan, om goed ruwvoer te winnen en te conserveren voor hun klanten. "Door de jaren heen gebruiken de meeste boeren bij ons een inkuilmiddel, zowel in gras als in mais. Ze zien de meerwaarde ervan in en gebruiken het ook telkens weer omdat het gebruik zich wel heeft bewezen. Belangrijk is, om het juiste toevoegmiddel te gebruiken." 

Lees meer...
Taeke Oldenburger

"Verzekeringspremie voor kuil"

Taeke Oldenburger leidt een melkveehouderijbedrijf in Grootegast, Groningen. Oldenburger melkt 165 koeien en heeft 100 ha grond in gebruik, waarvan 80 ha gras en 20 ha mais. 
“Ik gebruik standaard een inkuilmiddel door al mijn grassnedes, meestal 1188. Hierdoor slaagt de kuil altijd, is het ruwvoer mooi fris en heb ik minder risico op bijvoorbeeld boterzuur.”

Lees meer...
Erik Wessels

"Kwaliteitsverlies voorkomen"

Erik Wessels is melkveehouder in Rijssen, Overijssel. Hij melkt 145 koeien, er is 52 ha grond in gebruik.
“Ruwvoer is met zo’n 75% de basis van het rantsoen. Dit moet dus altijd zo goed mogelijk zijn : fris, met een goede smakelijkheid, een goede voederwaarde en zonder broei en schimmels. Het liefst gehakseld, dat mengt goed in de voermenwagen."

Lees meer...
Gras-maaien-Inkuilmiddel-Pioneer_1188

Ruwvoerbrochure 2024

In deze brochure kunt u lezen hoe goed ruwvoer van eigen bodem een topprioriteit blijft voor de melkveehouder.

De impact van onkruid in grasland valt daarbij niet te onderschatten: het verlaagt het eiwitgehalte, de VEM en de opbrengst. Ook goed inkuilmanagement en het gebruik van inkuilmiddelen komen aan bod. Deze kunt u inzetten voor een optimale ruwvoerkwaliteit en smakelijke kuil. 

Download brochure