Tip •  20-02-2021

Bescherm uw mais tegen vogels en insecten

Vogels en ritnaalden veroorzaken nogal eens schade aan pas ingezaaide mais. Zowel het maiszaad, als het jonge maisplantje kunnen door vogels weggepikt worden.
De aantasting van ritnaalden komt met name voor na gescheurd grasland. Het kan zorgen voor aanzienlijke uitval van planten met een flinke opbrengstdaling als gevolg. Bij beiden is het belangrijk uw maisplanten te beschermen in de vroege groeifase.

Ter bescherming van de mais tegen vogels behandelt Pioneer de mais met o.a. Korit™ 20CS. Deze behandeling tegen vogels wordt gratis aangebracht op de P8057.

Is er ook bescherming tegen ritnaalden nodig, dan levert Pioneer mais met een combinatie van Force™ plus Korit™20CS. Best handig: in de praktijk gebeurt het wel eens dat zaad behandeld tegen bodeminsecten wordt opgevreten door vogels. Met de combinatie van Force™ plus Korit™20CS zijn jonge maisplanten dus beschermd tegen zowel ritnaalden als vogels.

Pioneer heeft in iedere vroegheidsgroep nog meerdere maisrassen voldoende beschikbaar met deze breedwerkende behandeling: 

 KORTING t/m 28 februari 2021

Het Pioneer voorkoopseizoen loopt nog t/m 28 februari a.s., met € 4,50 korting* per eenheid maiszaad.

Van de meeste Pioneer-maisrassen is op dit moment nog voldoende zaaizaad beschikbaar, zoals van de Ultra vroege P7326 (FAO 180), de zeer vroege P8057 met gratis vogelafweer (FAO 210), de vroege P7948, (FAO 220) en de middenvroege P8333 (FAO 240).