Proef Groeikracht II

Pioneer® 11B91

De inoculant voor CCM en geplette mais

Pioneer® 11B91 is speciaal ontwikkeld voor behandeling van CCM en geplette mais en is samengesteld uit unieke gepatenteerde bacteriën van Lactobacillus buchneri en Lactobacillus plantarum.

Werking Pioneer® 11B91

Pioneer® 11B91:

  • Onderdrukt opwarming van de kuil; de CCM blijft langer koud en fris.
  • Beperkt inkuilverliezen door snelle conservering enbeperking van broei.
  • Verbetert de houdbaarheid ook bij lagere voersnelheid.
  • Werkt ook bij geringere vochtgehaltes, ook bij minder dan 30% vocht. De aerobe stabiliteit van Pioneer® 11B91 kan worden vergeleken met 4 tot 5 liter propionzuur per ton CCM of geplette mais.
  • Pioneer® 11B91 is voordelig en veilig in gebruik.
  • Praktijkproeven laten zien dat gebruik van Pioneer 11B91 resulteert in minder kuilverliezen en een lagere pH door een groter aandeel melkzuur.

Resultaat

  • Verbetert de conservering en behoudt de voederwaarde.
  • Kan ook worden ingezet bij lage vocht percentages.
  • Onderdrukt gisten (broei) en schimmels.
  • Voordelig en veilig in gebruik.

Collega-boeren over het gebruik van inkuilmiddelen

"Eiwit aankopen is duur, dus alles wat uit eigen ruwvoer wordt gehaald, levert een besparing op.”

Download onze brochures

Maximaal rendement uit eigen ruwvoer - editie 2022

Pioneer brochure Inoculanten 2021

Voldoende ruwvoer van goede kwaliteit is de basis van het moderne melkveehouderijbedrijf. Smakelijk ruwvoer op de voergang waar de koeien voldoende van opnemen, betekent al snel een besparing op de aankoop van krachtvoer. 

In deze nieuwe brochure kunt u lezen over goed inkuilmanagement en hoe en wanneer u inkuilmiddelen kunt inzetten voor een optimale ruwvoerkwaliteit. Ook vertellen enkele veehouders over hun ervaringen met onze inkuilmiddelen.

Innovatief in Dent-mais

PIONEER CATALOGUS NL Front

In de nieuwe Maiscatalogus 2022 vindt u de Pioneer- Maisrassenmatrix en bodemwijzer 2022 terug en een overzicht van onze maisrassen.

In enkele ervaringen uit de praktijk vertellen veehouders en loonbedrijven wat zij belangrijk vinden voor de mais. 

We geven meer uitleg over onze Pioneer Dent-mais, CCM & MKS, de Pioneer maisproefvelden in Nederland en onze zaaizaadbehandelingen.

Grasoogst 2022

Pioneer_Grasoogst_2022_front_edited

Inkuilmiddelen worden door veel veehouders nog alleen ingezet als de omstandigheden niet optimaal zijn. Het rendement van inkuilmiddelen is echter vooral hoog wanneer de omstandigheden juist wél goed zijn en je over goed uitgangsmateriaal beschikt.

Recent onderzoek in een tweede grassnede (Groeikracht, mei 2021) toont het gunstige effect van Pioneer inkuilmiddel 1188 opnieuw aan, ook onder goede omstandigheden. Bij de proef van Groeikracht was het uitgangspunt gras van goede kwaliteit (960 VEM en 155 RE). 

Goed ruwvoer is de basis van een zo rendabel mogelijke melkproductie

Graslandbrochure_MAR_2022_edited

In deze brochure gaan we dieper in op een tweetal zaken die kunnen bijdragen aan een goede ruwvoerteelt. Dit zijn middelen om onkruiden te bestrijden en inkuilmiddelen.