Proef Groeikracht II

Pioneer® 11B91

Dé inoculant voor CCM en geplette mais

Pioneer® 11B91 is speciaal ontwikkeld voor behandeling van CCM en geplette mais en is samengesteld uit unieke gepatenteerde bacteriën van Lactobacillus buchneri en Lactobacillus plantarum.

Werking Pioneer® 11B91

Praktijkproeven laten zien dat gebruik van Pioneer® 11B91 resulteert in minder kuilverliezen en een lagere pH door een groter aandeel melkzuur

Onderdrukt opwarming van de kuil; de CCM blijft langer koud en fris

Check

Beperkt inkuilverliezen door snelle conservering en beperking van broei.

Check

Verbetert de houdbaarheid ook bij lagere voersnelheid

Check

Werkt ook bij geringere vochtgehaltes, ook bij minder dan 30% vocht

Check

De aerobe stabiliteit van Pioneer® 11B91 kan worden vergeleken met 4 tot 5 liter propionzuur per ton CCM of geplette mais.

Pioneer® 11B91 is voordelig en veilig in gebruik

Check
Rob Hilkens

"Dent-mais verteert beter en is makkelijker te malen tot CCM"

Corn Cob Mix (CCM) blijft bij veel grote varkensbedrijven een geliefd en kostbaar product. Door enkel de energierijke kolf te oogsten, is CCM-teelt een echte krachtvoervervanger met een hoge voederwaarde.

Varkenshouder Rob Hilkens uit Herkensbosch kiest daarbij bewust voor Dent-mais.

Lees meer

Resultaat Pioneer® 11B91

Verbetert de conservering en behoudt de voederwaarde

Check

Kan ook worden ingezet bij lage vocht percentages

Check

Onderdrukt gisten (broei) en schimmels

Check

Voordelig en veilig in gebruik

Check

Collega-veehouders over het gebruik van inkuilmiddelen in gras en mais

"Eiwit aankopen is duur, dus alles wat uit eigen ruwvoer wordt gehaald, levert een besparing op.”

"Inkuilmiddel is meerwaarde"

Loonbedrijf de Samenwerking in Elsloo doet er alles aan, om goed ruwvoer te winnen en te conserveren voor hun klanten. "Door de jaren heen gebruiken de meeste boeren bij ons een inkuilmiddel, zowel in gras als in mais. Ze zien de meerwaarde ervan in en gebruiken het ook telkens weer omdat het gebruik zich wel heeft bewezen. Belangrijk is, om het juiste toevoegmiddel te gebruiken." 

Lees meer...
Taeke Oldenburger

"Verzekeringspremie voor kuil"

Taeke Oldenburger leidt een melkveehouderijbedrijf in Grootegast, Groningen. Oldenburger melkt 165 koeien en heeft 100 ha grond in gebruik, waarvan 80 ha gras en 20 ha mais. 
“Ik gebruik standaard een inkuilmiddel door al mijn grassnedes, meestal 1188. Hierdoor slaagt de kuil altijd, is het ruwvoer mooi fris en heb ik minder risico op bijvoorbeeld boterzuur.”

Lees meer...
Erik Wessels

"Kwaliteitsverlies voorkomen"

Erik Wessels is melkveehouder in Rijssen, Overijssel. Hij melkt 145 koeien, er is 52 ha grond in gebruik.
“Ruwvoer is met zo’n 75% de basis van het rantsoen. Dit moet dus altijd zo goed mogelijk zijn : fris, met een goede smakelijkheid, een goede voederwaarde en zonder broei en schimmels. Het liefst gehakseld, dat mengt goed in de voermenwagen."

Lees meer...

Download onze brochures

Maximaal rendement uit eigen ruwvoer - editie 2022

Pioneer brochure Inoculanten 2021

Voldoende ruwvoer van goede kwaliteit is de basis van het moderne melkveehouderijbedrijf. Smakelijk ruwvoer op de voergang waar de koeien voldoende van opnemen, betekent al snel een besparing op de aankoop van krachtvoer. 

In deze nieuwe brochure kunt u lezen over goed inkuilmanagement en hoe en wanneer u inkuilmiddelen kunt inzetten voor een optimale ruwvoerkwaliteit. Ook vertellen enkele veehouders over hun ervaringen met onze inkuilmiddelen.

Innovatief in Dent-mais

PIONEER CATALOGUS NL Front

In de nieuwe Maiscatalogus 2022 vindt u de Pioneer- Maisrassenmatrix en bodemwijzer 2022 terug en een overzicht van onze maisrassen.

In enkele ervaringen uit de praktijk vertellen veehouders en loonbedrijven wat zij belangrijk vinden voor de mais. 

We geven meer uitleg over onze Pioneer Dent-mais, CCM & MKS, de Pioneer maisproefvelden in Nederland en onze zaaizaadbehandelingen.

Grasoogst 2022

Pioneer_Grasoogst_2022_front_edited

Inkuilmiddelen worden door veel veehouders nog alleen ingezet als de omstandigheden niet optimaal zijn. Het rendement van inkuilmiddelen is echter vooral hoog wanneer de omstandigheden juist wél goed zijn en je over goed uitgangsmateriaal beschikt.

Recent onderzoek in een tweede grassnede (Groeikracht, mei 2021) toont het gunstige effect van Pioneer inkuilmiddel 1188 opnieuw aan, ook onder goede omstandigheden. Bij de proef van Groeikracht was het uitgangspunt gras van goede kwaliteit (960 VEM en 155 RE). 

Goed ruwvoer is de basis van een zo rendabel mogelijke melkproductie

Graslandbrochure_MAR_2022_edited

In deze brochure gaan we dieper in op een tweetal zaken die kunnen bijdragen aan een goede ruwvoerteelt. Dit zijn middelen om onkruiden te bestrijden en inkuilmiddelen.