Maaien

Keuze van het juiste inkuilmiddel

Let bij de verschillende omstandigheden op de inzet van het juiste inkuilmiddel.

Tips om het juiste inkuilmiddel te kiezen in gras

Onder moeilijke omstandigheden

Check

Onder moeilijke omstandigheden – koud weer in combinatie met laag DS% of nat gras met minder dan 30% ds - blijft het gebruik van Pioneer® 1188 het meest geschikte inkuilmiddel.

Ook bijj droger gras zonder verwachte broeiproblemen, adviseren wij altijd Pioneer® 1188 te gebruiken. 1188 zorgt door de vorming van melkzuur voor een snelle pH-daling van de kuil. Hierdoor krijgen boterzuurbacteriën geen kans  en ontstaat er minder ammoniak door eiwitafbraak.

Boven de 35 % DS en bij verwachte broeiproblemen

Check

Boven de 35 % DS en bij verwachte broeiproblemen adviseren wij een combinatiemiddel: conservering en broeiremming in 1, zoals Pioneer® 11G22 RR of Pioneer® 11GFT

De unieke bacteriën van 11G22 RR produceren melkzuur dat de conservering van de graskuil aanzienlijk versnelt. U krijgt snel een stabiele kuil. Daarnaast bevat 11G22 bacteriën die door de vorming van azijnzuur en propionzuur de broei remmen.

Zijn broei en schimmelvorming het probleem?

Check

Zijn broei en schimmelvorming het probleem dan is het gebruik van Pioneer® 11A44 het meest sterke middel.

Broei en schimmelvorming zijn vaak bedrijfsgerelateerd. De oorzaak van broei ligt niet alleen aan het uitgangsmateriaal, maar des te meer aan bedrijfsomstandigheden zoals voersnelheid, dichtheid van de kuil en manier van uitkuilen.

Gras maaien Inkuilmiddel Pioneer 1188

Maximaal rendement uit eigen ruwvoer

Voldoende ruwvoer van goede kwaliteit is de basis van het moderne melkveehouderijbedrijf. Smakelijk ruwvoer op de voergang waar de koeien voldoende van opnemen, betekent al snel een besparing op de aankoop van krachtvoer. 

In deze nieuwe brochure leest u over goed inkuilmanagement en hoe en wanneer u inkuilmiddelen kunt inzetten voor een optimale ruwvoerkwaliteit. Ook vertellen veehouders en loonwerkers over hun ervaringen met onze inkuilmiddelen.

Download brochure