Proef Groeikracht II

Pioneer® 11GFT

De specialist voor graskuilen

PIONEER® 11GFT beschikt over speciaal voor gras geselecteerde bacteriën, die de kwaliteit waarborgen en zorgen voor een snelle en sterke pH-daling. De lignineverbindingen in de celwanddelen, (hemi-) cellulose, worden verbroken en de aërobe stabiliteit verhoogd bij een gelijktijdig verbeterde zuursamenstelling van de kuil. Dit leidt tot een hogere voeropname en tegelijk tot een hogere energiedichtheid van het ruwvoer.

Advies 

Laat maaimoment / verhouting

Resultaat:

  • Betere celwandverteerbaarheid
  • Snelle conservering
  • Remt broei- & schimmelvorming
  • Meer rendement uit ruwvoer

Uniek werkingsmechanisme - zichtbaar resultaat

Verbetering van de celwandverteerbaarheid

Hogere voeropname, meer productie uit ruwvoer, meer melk.

Verzekering van de kuilkwaliteit

Gecontroleerde vorming van azijnzuur.

Verbeterde pH-daling

Aantoonbare snelle werking waardoor een duidelijk verbeterde fermentatie

Verbetering van de aërobe stabiliteit

Minder kans op broei

Collega-boeren over het gebruik van inkuilmiddelen

"Eiwit aankopen is duur, dus alles wat uit eigen ruwvoer wordt gehaald, levert een besparing op.”

Keuze van het juiste inkuilmiddel

Let bij de verschillende omstandigheden op de inzet van het juiste inkuilmiddel.

  • Onder moeilijke omstandigheden – koud weer in combinatie met laag DS% of nat gras met minder dan 30% ds - blijft het gebruik van Pioneer® 1188 het meest geschikte inkuilmiddel.
    Ook bijj droger gras zonder verwachte broeiproblemen, adviseren wij altijd Pioneer® 1188 te gebruiken. 1188 zorgt door de vorming van melkzuur voor een snelle pH-daling van de kuil. Hierdoor krijgen boterzuurbacteriën geen kans  en ontstaat er minder ammoniak door eiwitafbraak.
  • Boven de 35 % DS en bij verwachte broeiproblemen, adviseren wij een combinatiemiddel: conservering en broeiremming in 1, zoals Pioneer® 11G22 RR of Pioneer® 11GFT. De unieke bacteriën van 11G22 RR produceren melkzuur dat de conservering van de graskuil aanzienlijk versnelt. U krijgt snel een stabiele kuil. Daarnaast bevat 11G22 bacteriën die door de vorming van azijnzuur en propionzuur de broei remmen.
  • Zijn broei en schimmelvorming het probleem dan is het gebruik van Pioneer® 11A44 het meest sterke middel. Broei en schimmelvorming zijn vaak bedrijfsgerelateerd. De oorzaak van broei ligt niet alleen aan het uitgangsmateriaal, maar des te meer aan bedrijfsomstandigheden zoals voersnelheid, dichtheid van de kuil en manier van uitkuilen.

Download onze brochures

Grasoogst 2022

Pioneer_Grasoogst_2022_front_edited

Inkuilmiddelen worden door veel veehouders nog alleen ingezet als de omstandigheden niet optimaal zijn. Het rendement van inkuilmiddelen is echter vooral hoog wanneer de omstandigheden juist wél goed zijn en je over goed uitgangsmateriaal beschikt.

Recent onderzoek in een tweede grassnede (Groeikracht, mei 2021) toont het gunstige effect van Pioneer inkuilmiddel 1188 opnieuw aan, ook onder goede omstandigheden. Bij de proef van Groeikracht was het uitgangspunt gras van goede kwaliteit (960 VEM en 155 RE). 

Maximaal rendement uit eigen ruwvoer - editie 2022

Pioneer brochure Inoculanten 2021

Voldoende ruwvoer van goede kwaliteit is de basis van het moderne melkveehouderijbedrijf. Smakelijk ruwvoer op de voergang waar de koeien voldoende van opnemen, betekent al snel een besparing op de aankoop van krachtvoer. 

In deze nieuwe brochure kunt u lezen over goed inkuilmanagement en hoe en wanneer u inkuilmiddelen kunt inzetten voor een optimale ruwvoerkwaliteit. Ook vertellen enkele veehouders over hun ervaringen met onze inkuilmiddelen.

Goed ruwvoer is de basis van een zo rendabel mogelijke melkproductie

Graslandbrochure_MAR_2022_edited

In deze brochure gaan we dieper in op een tweetal zaken die kunnen bijdragen aan een goede ruwvoerteelt. Dit zijn middelen om onkruiden te bestrijden en inkuilmiddelen.

Proef Groeikracht III

Samengevat

Pioneer® 11GFT
 

betere zetmeelverteerbaarheid - snelle conservering - remt broei-en schimmelvorming - meer rendement uit ruwvoer

Meer weten over Inkuilmiddelen