Tip •  02-05-2022

Hoe kiest u het juiste inkuilmiddel?

Something went wrong. Please try again later...

De maanden maart en april waren dit jaar relatief droog. De eerste snede-opbrengsten lijken daardoor lager dan de laatste jaren en de kwaliteit beter. Belangrijk is om dit gras goed te benutten.

Welk inkuilmiddel kiest u best bij het inkuilen van de eerste snede? Kiest u voor een zeer snelle conservering met Pioneer® 1188 of neemt u het combi-middel Pioneer® 11G22 RR (Rapid React), om naast conservering ook mogelijke broei te remmen?

DOWNLOAD BROCHURE

 

Goede conservering belangrijk bij eerste snede

Oscar Koppelman (Pioneer Area Sales Manager): “De keuze hangt natuurlijk af van bedrijf tot bedrijf. Maar over het algemeen raden we aan om in de eerste snede in te zetten op een goede conservering. Pioneer 1188, dus. De kuil is zo sneller stabiel en er wordt minder duur eiwit afgebroken. Door de hoeveelheid melkzuur krijg je ook gewoon een frisse en smakelijke kuil.”

Broei remmen vaker bij tweede snede

Als de 1e snede toch wel eens wil opwarmen door broei, kunt u uiteraard ook al bij de eerste snede kiezen voor Pioneer 11G22. Broei- en schimmelvorming zijn vaak ook bedrijfsgerelateerd. De oorzaak van broei ligt niet alleen aan het uitgangsmateriaal, maar des te meer aan bedrijfsomstandigheden zoals voersnelheid, dichtheid van de kuil en manier van uitkuilen. Koppelman:”Vanaf de 2e snede raden we dan vaker Pioneer 11G22 of 11GFT aan. Zeker bij bedrijven waar de voersnelheid iets lager ligt, is er meer kans op broei. Dan kunt u het beste voor een combi-product zoals 11G22 kiezen.”

Grassilage mit Hand_edited

Meer weten over de Pioneer Inkuilmiddelen?

Klik hier